Торт «Маленьке чорне плаття»
enjoy
15.12.2014

Знадобиться форма діаметром 20 см.

Складові:
- вершкове масло 85 г
- гіркий шоколад 85 г (70% і вище)
- пшеничне борошно 140 г (1 ст.)
- какао-порошок 30 г
- цукор 150 г
- сіль 1/2 ч. Л.
- розпушувач 1 ч. Л.
- сода щіпка
- яйце 2 шт.
- молоко 2 ст. л.
- натуральний йогурт 150 мл (3/4 ст.) (Можна замінити на кефір) 2-3%
- ванільний екстракт 1 ч.л.

крем:
- вершкове масло 35 г
- гіркий шоколад (70% і вище) 200 г
- голокост (1/3 ст.) 80 мл
- сіль щіпка
- темний ром або коньяк (можна не додавати) 2 ст. л.
- жирні вершки (можна не додавати) 100 мл
- свіжі фрукти і ягоди для прикраси

Приготування
Духовку нагріти до 160-165 ° С. Форму змастити вершковим маслом.

Розтопити масло з шоколадом, злегка остудити.

Борошно, какао-порошок, цукор, сіль, соду і розпушувач змішати у великій мисці віночком.

Окремо змішати яйця, молоко, йогурт і ванільний екстракт, додати їх у шоколадно-масляну суміш, ретельно перемішати.

З'єднати рідкі та сухі інгредієнти, замісити гладке тісто консистенції жирної сметани. Довго не перемішувати!

Викласти тісто в підготовлену форму, розрівняти і поставити в духовку.

close
Додати свій рецепт