
Складові:
бісквіт:
- яйця кімнатної t (відокремити білки від жовтків) 4 шт
- цукор 100 г
- борошно 100 г
- сухий мак 130 г
- ваніль 1 г
- вершкове масло (розтопити і охолодити) 100 г
крем:
- жовток 6 шт
- вершки 35% (можна молоко, але краще вершки більш низької жирності) 600 мл
- цукор 110 г
- ваніль 1 г
глазурь:
- чорний шоколад 75 г
- вершкове масло 40 г
- форма 20 см в діаметрі, дно застелити пекарської папером
Приготування
Бісквіт: продукти для бісквіта краще підготувати і зважити заздалегідь.
Жовтки збиваємо з половиною цукру міксером на великих оборотах до однорідної, білої, повітряної маси.
В окремій чаші збиваємо білки з цукром.
У третій чаші змішуємо сухі інгредієнти - борошно, сухий мак і ванільний цукор.
У чашу, де збивалися жовтки, в три прийоми по черзі викладаємо збиті білки і всипаємо суху суміш борошна і маку.
Дуже акуратно, щоб не осіли білки, вимішуємо лопаткою, поступово додаючи розтоплене вершкове масло. Заважаємо недовго !!! Повинна вийти дуже повітряна маса.
У форму для бісквіта викладаємо бісквітну масу і випікаємо при 175-180 "С до сухої лучінкі, приблизно 40-45 хвилин.
Дістати готовий бісквіт і дати йому трохи охолонути у формі.
Звільнити бісквіт від форми.
Перевернути догори дном і розрізати по горизонталі на 4 коржі.
Заварний крем: у каструлі розтерти віночком до однорідної маси жовтки з цукром і ваніллю.
В іншій доводимо до кипіння вершки.
Як тільки вершки закипіли, потихеньку влити їх в жовтки, постійно заважаючи віночком.
Помістити на невеликий вогонь і, не доводячи до кипіння і постійно помішуючи, отримають маса консистенції рідкої сметани. Зняти з вогню.
Збірка: на дно форми застеленій харчовою плівкою помістити перший корж і рясно полити гарячим кремом
Продовжити чергувати бісквіт з кремом .. Закінчуємо кремом.
Залишити на 1 годину при кімнатній температурі (я після години поставила в холодильник до ранку).
Готовий торт перевертаємо на тарілку, щоб дно виявилося зверху.
Залити глазур'ю, яку приготувати розтопивши шоколад з маслом на паровій бані і остудити.
Дати глазурі застигнути і прикрасити торт.