
Складові:
тісто:
- 1 яйце
- 1 стакан цукру
- 100г маргарину - розтопити
- 1 ч. л. порошку до печива
- 5-6 ст.л. сметани
- муки скільки займе
начинка:
- 1 ст. різаних волоських горіхів
- 1 ст. маку - змолоти
- 1 ст. цукру
- 2 яйця
- 2 ст.л. розтопленого масла
- консервовані вишні - 3 стакани
крем:
- 2 стакани молока
- 2 ст.л. муки
- ванільний цукор
- 1 ст. цукру
- 300г масла
Приготування
Маргарин - розтопити, коли охолоне - замісити тісто і розділити на 5 частин. Три білі паланиці. До двох додати 2 ст. л. какао. Тісто розкачати. На два білих коржі покласти порізані горіхи і притиснути. Випікати до золотистого кольру.
На третій білий корж приготувати мак: 2 яєчні білки збити на піну, додати цукор, жовтки, масло і мак. Викласти на корж і випікати. На два коричневі коржі викласти вишні і притиснути. Випікати.
Приготувати крем: 1.5 ст. молока поставити на вогонь, щоб закипіло. Решту молока збити з мукою і ванільним цукром. Коли молоко закипить, всипати цукор, ретельно перемішати і додати молоко з мукою. Перемішати ретельно вінчиком, щоб не було грудочок і мішати, поки не загусне. Охолодити. Масло збити і додавати по 2 ложки до заварного крему, який встиг охолонути.
Перемащувати так: корж з горіхами - крем - корж з вишнями - крем - корж з маком - крем-корж з вишнями - крем - корж з горіхами.