Торт "Київський повітряний"
enjoy
24.01.2015

Папір для випічки, роз'ємна форма діаметром 30 см.

Складові:
- 12 білків
- 2 склянки цукру
- 6 ст л картопляного крохмалю
- 10 волоських горіхів
- 1 плитка (100 г) чорного шоколаду
- 0.5 банки (200 г) вареного згущеного молока 9 можно і менше

Приготування
Почистити горіхи. Яйця акуратно розділити на білки і жовтки. Пекли цей торт на Великдень, так що жовтки відразу ж знайшли своє застосування в пасхальному тісті. 

Білки збити міксером (відразу ж починаємо збивати на найвищій швидкості). Після появи піни в кілька прийомів додати цукор. 

Додати крохмаль і перемішати на самій низькій швидкості. 

Потім додати горіхи - їх можна вмішати і ложкою. 

Половину білкового тіста викласти в застелену пергаментом форму. 

Разровнять. Якщо неможливо обидва коржа спекти одночасно, що залишився білкове тісто ставимо в холодильник. 

Підготовлену до випічки форму з тістом поставити в розігріту до 160°С духовку, температуру відразу ж зменшити до 150°С і пекти 30 хвилин, потім температуру зменшити до 100°С і підсушувати корж ще кілька годин (в ідеалі - це 3:00, але ми в цей раз стільки не витримали і дістали його раніше). Точно так само спекти і другий корж. 

Після того, як коржі охолонуть, збираємо торт: один з коржів акуратно змастити кількома ложками вареного згущеного молока. Накрити другим коржем. 

Шоколад розламати і розтопити на водяній бані (мисочка з шоколадом при цьому не повинна торкатися води). Теплим розтопленим шоколадом прикрасити верхній корж. Дати шоколаду повністю охолонути - і можна нарізати і їсти.

close
Додати свій рецепт