Складові:
тісто:
- 5 яєць
- 1 ст. цукру
- 1 п. м'якого маргарину
- 4 ст. л. сметани
- 1 п. порошку до печива
- муки так, щоб розтягувати ложкою
макові кульки:
- 1 ст. маку
- 2 ст. л. цукру
- 2 яйця
- 1-2 ст. л. манки
- 1 ст. л. сметани (якщо загусте, то ще додати сметани)
- 2 п. вишневого польського кисілю
крем:
- 1 ст. цукру
- 0,5 ст. води
- 300 гр. масла
Приготування
Яйця розділити на білки та жовтки. Маргарин, або вершкове масло, збити з цукром. Продовжуючи збивати по 1 додати жовтки, сметану, просіяну муку, та порошок до печива. Наше тісто повинно бути м'яким. Тісто розділити на 2 частини та викласти у форми (у нас буде 2 коржі). Мак заварити окропом, зцідити, розтовкти макітрою та змішати з цукром, яйцями, манкою та сметаною. Мак розкласти по тісту чайною ложкою (в шахматному порядку). 5 білків збити з 250 г цукру, додати вишневий польський кисіль і залити по тісті там, де немає маку. Коржі випікати при 180С близько 25 хв.
Масляний крем: цукор і воду змішати та зварити сироп, охолодити. Повільно збиваючи масло, додати сироп. Спечені коржі охолодити, перекласти кремом (два верхи з маковою начинкою складаємо докупи). Зверху торт покрити улюбленою помадкою, чи кремом, та прикрасити за смаком.