Торт "Їжа янголів"
enjoy
15.12.2014

Складові:
- яєчний білок 10 шт.
- цукор (дрібнозернистий) 300 г
- лимонна кислота 1 ч. Л.
- сода 1 ч. Л.
- цедра лимона 1,5 ст. л.
- цукор тростинний 100 г
- борошно 200 г
- ванілін 3 г
- масло вершкове 60 г
- яйця курячі 4 шт.
- лимонний сік 150 мл
- сіль 0,5 ч. Л.

Приготування
Приготувати бісквіт. Для цього збити білки, і як тільки почне з'являтися піна, додати лимонну кислоту. В оригінальному американському рецепті йдеться про винному камені Cream of Tartar - це щось типу фруктової кислоти, якщо у вас вона є, то використовуйте 0,5 ч. Л. Замінити фруктову кислоту можна лимонної, але не використовуйте лимонний сік.

Після відокремити приблизно 100 г цукру і, починаючи додавати по 2 ст. л. в білки, збивати. Кожного разу після додавання цукру збивати секунд 7.

Додати лимонну цедру з половинки лимона (приблизно 1 ч. Л.). Ще раз добре збити. Важливо! При приготуванні не перебити білки і не довести їх до стійких піків. Білки повинні бути кімнатної температури, а посуд, у якому вони будуть збивати - "ангельски" чистою.

Після змішати борошно з содою, 100 г цукру і ваніліном і просіяти на білки.

Акуратно вмішати борошно в білки знизу вгору і перелити готове тісто у форму. Форму при цьому змащувати маслом не потрібно !!! Інакше бісквіт не підніметься! У даному рецепті використовувалася форма діаметром 20 см.

Випікати в попередньо нагрітій до 170 градусів духовці 50 хвилин. Важливо! Духовку при випіканні не відкривати !!! Дати охолонути у формі. Можна перевернути її на решітку, не бійтеся, бісквіт не випаде, так як стінки бісквіта міцно прилипли до форми через те, що ми не змазали її маслом.

Після того, як бісквіт охолов, вирізати його гострим ножем з форми і перевернути на блюдо. Якщо все зробити правильно, то вже через 50 хвилин вийде пружний і пружинистий, білий і повітряний ангельський бісквіт з ароматом ванілі і лимона. Поки випікається торт-пиріг, можна підготувати смачний лимонний крем (його ще називають лимонний "кёрд" або "курд").

Бісквіт до того високий, що його можна розділити на два товстих коржа і прошарувати їх кремом. Можна залишити, як є, подавши до бісквіту лимонний курд. Для приготування курда змішати лимонний сік (150 мл), цукор звичайний (100 г) і коричневий, масло і цедру (1 ст. Л.). Нагріти масу в каструльці з товстим дном і довести до кипіння.

У цей час збити яйця і тонкою цівкою влити їх в лимонно-масляну суміш. Перемішуючи, варити до загустіння, близько 2-3 хвилин після закипання.

Готовий крем процідити і охолодити. Такий крем можна зберігати в холодильнику до 5 днів.

Змастити кремом верх торта.

Також можна замінити лимонний крем на ягідне кули (300 г будь-яких ягід проварити з 100 г цукру, краще, звичайно, взяти коричневий, остудити і поливати кожен шматочок, а сам бісквіт посипати цукровою пудрою).

close
Додати свій рецепт