Торт "Їжа диявола"
enjoy
15.12.2014

Складові:
- борошно 300 г
- розпушувач 10 г
- сіль 1/2 ч. Л.
- масло вершкове 320 г
- цукор тростинний 200 г
- яйця курячі (великі) 3 шт.
- шоколад гіркий 570 г
- молоко коров'яче 360 мл
- лимонна кислота 1/2 ч. Л.
- вершки молочні (жирні) 500 мл
- мед (рідкий) 30 г

Приготування
Спекти бісквіт. Борошно просіяти з розпушувачем.

Шоколад (120 г) розтопити на водяній бані.
Рада! Краще використовувати темний шоколад з вмістом какао не менше 70%.

Масло (170 г) збити разом з цукром на середній швидкості до стану крему.
Рада! Цукор можна використовувати і звичайний, але з коричневим торт буде ароматні.

Продовжуючи збивати, необхідно по черзі додавати жовтки.

В яєчно-масляну масу додати розтоплений шоколад.

Підмішати борошняну суміш і молоко.

Ретельно перемішати.

Білки з лимонною кислотою і дрібкою солі збити до стійких піків. Американці в приготуванні використовують cream of tartar (1/2 ч. Л.) - Спеціальну фруктову кислоту з додаванням солі. Якщо у вас не знайдеться такий, то замініть її на лимонну кислоту (0,5 ч. Л.) З додаванням солі.

Підмішати збиті білки до шоколадного тесту.

Для випічки знадобляться дві форми діаметром 20 см або одна велика діаметром 23 см. Форми змастити маслом, викласти на дно кожної лист пергаменту, вилити тісто у форму. Випікати близько 35-40 хвилин при 180 градусах.

Готовність перевірити дерев'яною шпажкою, вона повинна залишатися сухою. Остудити бісквіт у формі. Після зняти форму, а бісквіт перевернути на грати. Готовий бісквіт можна зберігати в холодильнику, обернувши фольгою, до 3 днів.

Приготувати шоколадний крем (ганаш). Шоколад (200 г) розтопити, 200 мл вершків довести до кипіння в каструльці. Вмішати скипіла вершки в шоколад до однорідності. Потім влити решту 200 мл холодних вершків, добре розмішати.

Накрити миску плівкою і прибрати в холодильник на 3-4 години, бажано на ніч. Після масу збити, як зазвичай збивають вершки, в пишний крем.

Приготувати крем для покриття (фростінг). Шоколад (250 г) розтопити на водяній бані. Мед додати до шоколаду і перемішати. Вершки (100 мл) довести до кипіння і вмішати в шоколад. Остудити масу і додати розм'якшене масло (150 г).
 
Збити до однорідності в крем. Відправити в холодильник на пару годин.

Зібрати торт. Коржі вийшли досить високими, так що можна поділити кожен на 2 частини і промазати густо шоколадним кремом (ганаш).

Фростінг перед покриттям ще раз збити і нанести на верх і боки торта. Прибрати торт в холодильник на пару годин.

close
Додати свій рецепт