Торт "Ялинова шишка"
enjoy
20.12.2014

Складові:
тісто:
- 4 яйця
- 120 г цукру
- 20 г какао-порошку
- 110 г борошна
- 1 ч л розпушувача
- мелена гвоздика (на кінчику ножа), кориця, імбир, мускатний орех- все за смаком

крем:
- 250 г шоколадного маскарпоне
- 100 г шоколаду
- 2 ст л коньяку
- шоколадні пластинки для прикраси

Приготування
Духовку розігріти до 180 градусів. Деко вистелити папером, змастити маслом.

В окрему миску просіяти сухі інгредієнти, спеції. Яйця збити з цукром до пишності, всипати суху суміш, перемішати лопаткою. Вилити тісто на деко, розрівняти, постукати деком об стіл, щоб тісто розтеклося рівномірно. Випікати 12 хвилин, до готовності. Перекласти на решітку, зняти папір і остудити.

Для крему розтопити шоколад. Маскарпоне (бажано кімнатної температури) злегка збити міксером з підігрітим коньяком, додати шоколад, добре перемішати міксером на маленькій швидкості.

З шматка картону вирізати трафарет за формою схожий на шишку. Остиглий бісквіт розрізати на 3-4 однакових прямокутника. Покласти один на одного і на трафарет. Тримаючи ніж під кутом зрізати надлишки бісквіта так, щоб утворилося подобу шишки. Насправді, це дуже просто зробити, але складно описати процес, але сподіваюся ви мене зрозуміли.))))

Перемазати кремом шари, залишками змастити верх. Акуратно приклеїти шоколадне драже зверху. До подачі поставити в холодильник.

close
Додати свій рецепт