Торт "Яєчня-глазунья"
enjoy
10.01.2015

Люблю цей швидкий, нехитрий, дуже оригінальний і смачний тортик, рецептом якого і хочу з вами сьогодні поділитися.

Складові:
бісквіт:
- 1 яйце
- 6 ст.ложек без гірки борошна (60г)
- 4 ст.ложки без гірки цукру (60г)

крем:
- 1 пакетик ванільного пудингу
- 4 ст.ложки цукру
- 350 мл молока

заливка:
- 1 пакетик желе для торта
- 2 ст.ложки цукру
- 1 банка консервованих абрикосів 410 г

Приготування
Включити духовку розігріватися. Яйце і цукор збити в невеликій мисці до збільшення обсягу в три рази (5-7 хвилин).

Додати просіяне борошно, акуратно перемішати. Тісто вилити у форму діаметром 24 см, розрівняти.
Випікати в духовці при температурі 180 С 10-12 хвилин. Готовий корж викласти на грати, щоб охолов.
Корж дуже тонкий, тому і остигає швидко. Якщо вам подобається бісквіт товстіший, подвійте кількість продуктів для коржа.

Абрикоси відкинути на сито, щоб злити рідину, компот не виливати і не випивати! Він нам ще знадобиться.
У чашку всипати вміст пакетика пудингу і цукор, додати 6 ст.ложек молока, розмішати, щоб не було грудочок. Останнє молоко довести в невеликій каструльці до кипіння, зняти з вогню. Безперервно помішуючи, влити тонкою цівкою пудинг, повернути на плиту і трохи прогріти до загустіння.
Бісквіт викласти на блюдо, укласти в кільце. Зверху - гарячий пудинг, розрівняти.
Довільно розкласти половинки абрикосів.

Пакетик желе для торта і цукор всипати в каструльку. До абрикосовому компоту (бл. 100 г) додати 150 г холодної води і влити тонкою цівкою, безперервно помішуючи, в каструльку з порошком.
Довести до кипіння і трохи прогріти на слабкому вогні. Рідина стане прозорою.
За допомогою столової ложки облити спочатку все абрикоси гарячим желе, а потім - решту поверхню торта.
Відправити в холодильник на 2-3 години. Перед подачею провести тонким гострим ножем по периметру торта, зняти кільце.

close
Додати свій рецепт