Складові:
тісто:
- борошно 2-3 склянки
- яєчні жовтки 3 шт.
- вершкове масло (маргарин «Пишка») розм'якшене 300 г
- цукор 0,5 склянки
- сметана 0,5 склянки
- розпушувач 1-2 пачки
- солі щіпка
- рослинне масло 1 ст. л.
начинка:
- сир 9-11% 600 г
- ванільний цукор щіпка
- яйце 1 шт.
- яблука 800 г
- кориця мелена за смаком
бізе:
- яєчні білки 4 шт.
- цукор 1 стакан
- сік лимона 1 ч. л.
Приготування
Яєчні жовтки змішати з цукром, додати масло, сметану і збити міксером. Всипати борошно, розпушувач, сіль, замісити тісто і поставити в холодильник. Тим часом міксером збити сир, яйце, звичайний і ванільний цукор. Яблука очистити, розрізати навпіл, видалити серцевину і нарізати тонкими скибочками. Охолоджене тісто помістити на змащений маслом деко і розім'яти вологими руками по всій поверхні, включаючи бортики. Зверху розмазати сирну масу, а на неї «реберцями» поставити скибочки яблук і посипати корицею. Пиріг помістити в розігріту (220 градусів) духовку і випікати 20-25 хвилин.
Приготувати бізе: охолоджені білки збити міксером в міцну піну. Поступово всипати цукор, влити лимонний сік і продовжувати збивати ще 5 хвилин. Вийняти пиріг з духовки і ложкою розподілити білкову масу по всій поверхні. Зменшити температуру духовки до 150-160 градусів і випікати пиріг ще 10-15 хвилин до світло-коричневої скоринки.