
Складові:
бісквіт:
- борошно 1 ч.л.
- шоколад гіркий 25 гр.
- цукор 75 гр.
- яйце 2 шт.
- волоські горіхи 25 гр.
- какао порошок 2 ст.л.
грильяж:
- цукор 75 гр.
- горіхи 30 гр.
- рідкий мед 1 ст.л.
вершково-шоколадний крем:
- цукор 45 гр.
- жовтки 4 шт.
- молоко 100 мл.
- шоколад 125 гр.
- вершки (30% -35%) 150 мл.
- желатин 3 гр.
медово-вершковий крем:
- цукор 20 гр.
- жовтки 3 шт.
- молоко 150 мл.
- мед 1 ст.л.
- вершки (30% -35%) 150 мл.
- желатин 3 гр.
- грильяж
Приготування
Бісквіт: горіхи змолоти в борошно.
Яйця ділимо на білки і жовтки. Жовтки розтираємо з цукром і горіхами подрібненими. Збиваємо до білого. На водяній бані топимо шоколад.
Додаємо в яєчно-горіхову суміш. Білки збиваємо в міцну піну.
Борошно перемішуємо з какао і додаємо до тіста. Додаємо пару ложок збитих білков. Обережно вводимо білки, що залишилися. Отримуємо тісто для ОДНОГО коржа! Виливаємо тісто в застелену форму 20см.Пекти 15-20 хв.Так само випікаємо другий корж.
Грильяж: у пательню насипаємо цукор і додаємо мед. Нагріваємо до розплавлення цукру. Коли цукор розчиниться і суміш придбає карамельний колір швидко перемішати і зняти з вогню. Відразу ж вмішуємо горіхи. На заздалегідь розстелений пергамент виливаємо наш гарячий грильяж і розрівнюємо. Охолоджуємо. Подрібнюємо в мілку крихту.
Вершково-шоколадний крем: замочуємо желатин в 2 ст.л. молока. І розчиняємо його в мікрохвильовці головне щоб молоко не закипіло.Жовтки збиваємо з цукром.Знижуємо швидкість, але не перестаємо збивати і вливаємо обережно гаряче молоко.
Ставимо миску на водяну баню і варимо до загустіння. При цьому продовжуємо збивати! Суміш сильно збільшиться в об'ємі хвилин через 10 повинна загуснути. Важливо не перетримати. Розтоплюємо шоколад і додаємо в крем. І так само чинимо з желатином. Обережно перемішуємо. Всі вершки 150гр і 150гр збиваємо. Половину збитих вершків додаємо до шоколадного крему.
На самій низькій швидкості міксера вводимо вершки в крем. Один корж кладемо назад у форму і заливаємо нашим вершково-шоколадним кремом. Розрівнюємо і прибираємо в холодильник застигати.
Медово-вершковий крем: замочуємо желатин в 2 ст.л. молока. І розчиняємо його в мікрохвильовці. Жовтки збиваємо з цукром.Збиваючи додаємо гаряче молоко з медом. Ставимо миску на водяну баню і продовжуємо збивати і варити. Збиваємо поки суміш не загусне. Додаємо розчинений желатин і гарненько перемішуємо. Охолоджуємо.У остиглий крем додаємо решту половину збитих вершків і грильяж. Гарненько змішуємо. Дістаємо форму з холодильника і накриваємо другим коржем. Заливаємо вершково-медовий крем і розрівнюємо. Прибираємо в холодильник на 2 години щоб загус крем.
Заливаємо торт шоколадною глазур'ю. Я зробила подвійну порцію грильяжа для фігурок з нього і прикрасила ними торт.