Торт "Іменинний"
enjoy
01.02.2015

Складові:
тісто:
- 4 склянки борошна
- 4 ст.л.меда
- 4 яйця
- 4 ст.л. рослинного масла
- 1,5 склянки цукру
- 2 ч.л. питної соди
- 2 ч.л. соку лимона 
- цедра половини лимона
- ванілін
- борошно (для підсипки)

крем:
- 1 кг сметани
- 1,5 склянки цукрової пудри
- 400г вершкового масла
- 0,5 кг волоських горіхів
- 1 лимон
- 1 плитка шоколаду

Приготування
Мед, яйця, масло і цукор ретельно перемішати, додати соду, сік і цедру лимона і, всипати борошно, замісити пластичне тісто. Тісто розділити на кілька частин, тонко розкачати і випікати 3-5 хвилин до золотистого кольору. Коржі охолодити. 

Крем: сметану збити з цукровою пудрою. Окремо розтерти до білого вершкове масло, змішати його з тонко подрібненими ядрами горіхів і тонко витертої цедрою і соком лимона до отримання однорідної маси, в яку по столовій ложці додавати сметанний крем.

Охолоджені медові коржі намазати кремом. 

Самий золотистий корж подрібнити і обсипати торт крихтою і ядрами горіхів, а також тертим шоколадом. Перемащуємо торт потрібно досить рясно, щоб коржі просочилися повністю. Торт найкраще приготувати напередодні свята.

close
Додати свій рецепт