Торт "Ідеальний" для зайнятих
enjoy
10.12.2014

Складові:
коржі:
- 1 яйце
- 1 банка згущеного молока
- 3 ст. борошна
- 1 ч.л. соди без верху (погасити оцтом)

крем:
- 2 яйця
- 1 ст. цукру
- 2ст.л. борошна без гірки
- 2 ст. молока
- 20г ванільного цукру
- 200г вершкового масла
- 1 ст. л. какао (за бажанням)

Приготування
Стакан - 250мл.
Кладемо коржик на добре розігріту сковороду. Коли він піде бульбашками, перевертаємо лопаткою. На випічку одного коржика у вас піде не більше 2 хвилин. Якщо сковорода з антипригарним покриттям, її нічим змащувати не потрібно, якщо звичайна - бажано змащувати рослинною малому без запаху або класти маленький шматочок вершкового масла.

Готові коржики підрівнюємо за допомогою тарілки або кришки потрібного діаметру. Обрізки подрібнюємо в крихту будь-яким зручним для вас способом.
Для крему розтираємо яйця з цукром і ванільним цукром
Всипаємо борошно і ретельно перемішуємо

В отриману суміш тонкою цівкою при безперервному помішуванні вливаємо молоко. Ставимо масу на середній вогонь і, постійно помішуючи (зручніше ложкою або лопаткою), доводимо до загустіння

Як тільки крем почне булькати, знімаємо його з вогню і додаємо масло. Гарненько перемішуємо.

Тепер у нас є два шляхи: варіант повсякденний та святковий. Для повсякденного нам достатньо перемазати коржі ГАРЯЧИМ кремом. Верх і боки торта теж щедро змащуємо кремом і обсипаємо крихтою.
Для святкового варіанту ділимо крем на дві частини, в одну додаємо какао ретельно перемішуємо. Змащуємо коржі кремом, починаючи з шоколадного і чергуючи кольору. Залишаємо пару ложок шоколадного крему. Боки торта обмазуємо білим кремом і обсипаємо крихтою. Верх змащуємо білим кремом і вирівнюємо поверхню. У що залишився шоколадний крем додаємо пару кубиків чорного шоколаду і нагріваємо до отримання однорідної маси. Наповнюємо отриманим кремом корнетик або кондитерський шприц і ділимо поверхню торта на 16 рівних частин. Зубочисткою малюємо спіраль, починаючи від центру торта.

Даємо настоятися торту пару годин або відправляємо на ніч у холодильник. І можна насолоджуватися результатом проделаной роботи і приголомшливим смаком торта.

close
Додати свій рецепт