
Складові:
тісто:
- 9 білків
- 500г цукру
- 350г посічених горіхів
- 2 ст. ложки розтопленого меду
- 4 ст. ложки білих мелених сухарів
помадка:
- 300г цукру
- 1/2 склянки води
- 1 ч. ложка оцту
- 50г шоколаду або какао
- 1 ч. ложка вершкового масла
- ванілін
Приготування
З білків збити круту піну, поступово додаючи по ложці цукру. Тоді додати розтоплений мед, вимішати з дрібно посіченими горіхами і сухарями. Змастити тортівницю, на дно покласти вафлю і накласти приготовлену масу. Пекти в теплій духовці протягом години. Спечений і охолоджений торт покрити товстим шаром шоколадної помадки. Оздобити мигдалем і варенням з абрикосів. Листочки можна зробити з крему за допомогою наконечника.
Помадку приготувати так: цукор залити гарячою водою, оцтом, накрити і варити. Якщо крапля сиропу, спадаючи з ложки, тягне за собою «нитку», додати зігрітий шоколад або зварене у 2—3 ст. ложках води какао. Зняти з плити, додати масло, ванілін. Коли маса почне гуснути, вилити на торт.