Торт гарбузовий Брауні з домашнім пломбіром і шоколадною глазур'ю.
enjoy
26.01.2015

Роз'ємна форма діаметром 28 см.

Складові:
- близько 250 мл сирого гарбузового пюре
- 3 яйця
- 4 столові ложки цукру
- 100г (1 плитка) шоколаду (56% какао)
- 1 столова ложка коньяку
- 0.5 склянки борошна
- 1 столова ложка какао-порошку
- 0.5 чайної ложки соди
- чверть чайної ложки лимонної кислоти
- щіпка кориці
- 300 мл пломбіру шоколадна 

глазурь:
- 3 столові ложки сметани 15% жирності
- 3 столових ложки цукру
- 2 столові ложки какао

Приготування
Духовку розігріти до 180°С. Роз'ємну форму застелити папером для випічки. Шоколад розтопити на водяній бані (мисочка з шоколадом повинна знаходитися далеко від води). Борошно просіяти, змішати з какао, содою і лимонною кислотою. Гарбуз очистити, нарізати на шматочки і подрібнити блендером. До гарбузовому пюре додати яйця, цукор. Все збити міксером. Продовжуючи збивати, додати розтоплений шоколад, коньяк, щіпку кориці. Потім до шоколадно-гарбузової маси додати сухі компоненти - борошно з содою і какао. Змішати все міксером на дуже низькій швидкості (недовго, лише до стану повного змішання). Тісто вилити у форму. Зверху на тісто викласти шматочки пломбіру. Ми брали пломбір домашнього приготування, якщо не хочете возитися з його приготуванням, можна взяти фабричний. В принципі, цей гарбузовий Брауні можна готувати і без морозива - теж буде смачно, та й спечеться швидше. Форму з тістом поставити в розігріту до 180°С духовку, температуру тут же зменшити до 160°С. Брауні випікати близько 25 хвилин. Готовність перевіряємо зубочисткою, встромляючи її в шоколадну частина торта - вона повинна бути трохи вологою. З Брауні найголовніше - не перепекти, інакше отримаємо "підошву". Маючи сумний досвід, готовність цього почали перевіряти через 17 хвилин після початку випічки. Зварити шоколадну глазур. Остиглий Брауні покрити гарячою шоколадною глазур'ю - спочатку заповнити "шоколадом" порожнини від морозива, а потім покрити глазур'ю весь торт. Поставити настоюватися в холодильник - хоча б години на 3, а краще - на ніч. Виходить дуже ніжний шоколадний тортик.

close
Додати свій рецепт