Торт "Феліція"
enjoy
18.12.2014

Складові:
тісто: 
- 6 великих яєць
- 100 гр. борошна
- 25 гр.какао - порошку
- щіпка солі
- 120 гр.сахара
- кілька крапель лимонного соку
- 2,5 ст.л. цукрової пудри

крем: 
- 1 банка згущеного молока (380 гр.)
- 1 літр вершків 30%
- 200 гр. чорносливу

глазурь: 
- 70 гр. чорного шоколаду
- 20 гр. вершкового масла
- 100 гр. жирних вершків

Приготування
Чорнослив замочуємо в окропі на 4 години.
Готуємо бісквіт: Жовтки збиваємо з половиною норми цукру до густого стану, близько 10 хвилин. Білки збиваємо окремо з цукром і краплями лимонного соку, поступово додаючи цукрову пудру. Теж близько 10 мінут.Получівшіеся маси з'єднуємо разом, білки в жовтки, поступово, заважаючи загортати рухами.
Просіяне борошно з какао всипаємо акуратно, по одній столовій ложці) Виливаємо тісто у форму і ставимо в духовку, нагріту до 180 градусів, на 40-50 хвилин) Поки печеться бісквіт, починаємо готувати крем.
Для цього необхідно збити вершки до щільності і стійкості. А далі, згущене молоко вливати знову ж по столовій ложці, поступово, перемішуючи віночком. Всипати чорнослив) Готовий бісквіт розрізаємо на потрібну кількість коржів, промазуємо охолодженим кремом) Покриваємо глазур'ю.
Для глазурі потрібно нагріти на плиті вершки, додати і розтопити в них шоколад з вершковим маслом, дати охолонути до кімнатної температури)
прикрашаємо торт довільно) у мене це були волоські горіхи і м'ята)

close
Додати свій рецепт