Торт "Дюна"
enjoy
30.01.2015

Складові:
тісто:
- 2 ст. ложки меду
- 60г вершкового масла
- 3 яйця
- 1 склянка цукру
- 2 ч. ложки соди
- 2 ч. ложки коньяку або горілки
- 2,5 склянки борошна

крем:
- 1 яйце
- 1 склянка молока
- 1 склянка цукру
- 1 ч. ложка борошна
- 250-300г вершкового масла
- 2 ч. ложки коньяку або горілки
- ваніль

Приготування
Всі компоненти тіста, крім борошна, змішати і поставити на парову баню. Коли маса збільшиться вдвічі, додати борошно і добре перемішати. Тісто розділити на 7-12 частин, тонко розкачати і випекти коржі в сковороді або у формі в духовці. Готові коржі охолодити і сформувати з них торт, покриваючи кожен шар кремом. 

Крем приготувати так: цукор розтерти з яйцем, додати молоко, борошно і ванілін. Все добре розмішати і поставити на вогонь, довести до кипіння. Коли маса охолоне, додати горілку чи коньяк і вершкове масло, все змішати. Зверху торт можна прикрасити натертим на тертці шоколадом.

close
Додати свій рецепт