Торт-десерт "Пташине молоко"
enjoy
04.12.2014

Складові:
бісквіт:
- 2 яйця
- 1/2 склянки цукру
- 1/2 склянки борошна
- 1 чайна ложка ванільного цукру

шоколадне суфле:
- 200 мл молока
- 1 столова ложка цукру
- 1 столова ложка какао
- 5 г желатину
- 50 г шоколаду

біле суфле:
- 4 шт. яєчних білка
- 1 склянка цукру
- 1 чайна ложка ванільного цукру
- 1 чайна ложка соку лимона
- 25 г желатину
- 300 мл молока

Приготування
Для початку потрібно спекти бісквіт. Для цього включаємо духовку на 180 градусів. Я

Яйця збиваємо з цукром і ванільним цукром до збільшення маси в 3-4 рази.

Потім акуратно, за допомогою лопатки, втручаємося просіяне борошно.

Виливаємо тісто у форму, застелену папером.

Випікаємо 25-30 хвилин, до "сухий сірники".

Звільняємо бісквіт від форми і повністю охолоджуємо.

В цей час готуємо шоколадне суфле. Для цього замочуємо желатин в 100 мл молока.
У решти 100 мл молока розводимо какао і цукор, доводимо до кипіння.

Знімаємо з вогню, додаємо поламаний на шматочки шоколад, перемішуємо, щоб шоколад розчинився. Додаємо набряклий желатин.

Желатин повинен повністю розчиниться в какао. Якщо потрібно, нагріваємо його ще раз, але не кип'ятимо!

Тепер беремо силіконову форму. Краще рельєфну: квіткою або з просто з візерунком. Не забудьте поставити її на піддон або решітку!

Виливаємо шоколадну масу в силіконову форму, накриваємо її і ставимо на холод. Суфле застигає в холоді швидко.

Тепер приготуємо біле суфле.
Желатин замочуємо в молоці. Білки збиваємо з цукром і ванільним цукром до жорстких піків. В кінці збивання додаємо лимонний сік.

Набряклий желатин розігріваємо, щоб він повністю розчинився.

Продовжуючи збивати білки, підливаємо до них тонкою цівкою молоко з желатином. Збиваємо ще близько хвилини.

Виливаємо суфле на застиглий шоколадний шар. Відправляємо форму на холод, хвилин на 5.

А в цей час готуємо бісквіт. Його потрібно порізати за розмірами форми. Бісквіт викладаємо на полузастившім суфле, злегка притискаємо.

Закриваємо плівкою і відправляємо на 2-3 години в холод.

Потім акуратно, пластиковим ножем або лопаткою підрізаємо по краю.

Перевертаємо форму на тацю і витрушуємо торт.

close
Додати свій рецепт