Складові:
- 3 яйця
- 2 склянки цукру
- 1 пачка маргарину
- 250 гр. кефіру (ряжанки, сметани, але не вершків)
- 3, 5 склянки борошна
- 4 столові ложки какао
- 1 чайна ложка соди
- 1 столова ложка оцту
крем:
- 1 банка згущеного молока
- 250 гр. вершкового масла
Приготування
Приготувати дві ємності - миски. В одній мисці розтираємо яйця і цукор, в другій - цукор і маргарин (маргарин попередньо порізати кубиком, щоб швидше став м'яким). Розтерті інгредієнти з'єднати в одній ємності, додати кефір, розмішати і насипати борошно, зробити в муці поглиблення, помістити туди соду, яку погасити оцтом. Все добре розмішати, поділити тісто на 2 частини: одна частина залишиться білою, а інша частина стане коричневою (додати какао і розмішати). З цієї кількості тіста вийде 2 білих, 2 коричневих коржа. Взяти круглу сковороду без ручки, змастити маргарином і викласти першу порцію тіста. Поставити в добре розігріту духовку і спостерігати. Після того як корж підніметься, збавити газ. Так робити з усіма коржами. Перевіряти на готовність загостреною паличкою, якщо проколів корж паличка залишилася суха - корж готовий. Все приготовлені коржі змастити кремом і поставити в холодильник.
Крем: міксером збити згущене молоко і вершкове масло. Поставити в холодильник.