Торт "День і Ніч"
enjoy
23.01.2015

Швидкий і смачний сметанник з пониженим вмістом жиру. Невеликий - "економ-варіант" - всього з 2-х коржів, які випікаються одночасно в двох формах діаметром 20 або 22 см. Сметану для коржів і крему брала нежирну (15%), з жирною сметаною вийде ще смачніше. Коржі змащую сметанним кремом обов'язково в гарячому стані - так вони моментально просочуються і наш сметанник буде готовий через 3 години після випічки.

Складові:
тісто: 
- 2 яйця 
- 0.5 склянки цукру 
- 1 неповна склянка борошна
- 1 склянка сметани (обсяг склянки 250 мл)
- 1 столова ложка какао-порошку
- 0.5 чайної ложки соди
- щіпка солі 

крем:
- 350 г сметани 15% жирності
- 3 столових ложки цукру

прикраса:
- 1 вівсяне печиво за бажанням / какао-порошок
- шоколад
- горіхи 
- 2 роз'ємні форми для випічки
- папір для випікання

Приготування
Форми застелити папером для випікання. Духовку включити на розігрів до 180 ° С.

Борошно змішати з содою і сіллю.

Яйця міксером збити з цукром - на найвищій швидкості до збільшення обсягу в кілька разів.

У кілька прийомів, акуратно розмішуючи ложкою "зверху-вниз" (щоб не опало) по черзі, частинами, чергуючи, додати борошно з содою і сметану: половина борошна - розмішати, частина сметани - розмішати, знову мука, потім - сметана. .. Має вийти пишне кремообразноне тісто.

Половину тіста вилити в першу форму. У тісто додати ложку какао, розмішати так само - ложкою "зверху-вниз". Вилити "шоколадне" тісто в 2-у форму.

Коржі випікати в розігрітій до 180 ° С духовці близько 15 хвилин (сірник повинна виходити сухою з центру коржа, а сам корж приємно пружинити при легкому натисканні пальцем). Дуже важливо не перепекти, від цього залежить смак сметанника - коржі виходять ніжні і пишні.

Поки печуться коржі приготувати сметанний крем: сметану ложкою перемішати з цукром.

Гарячі коржі акуратно витягнути з форм - провести вздовж борту форми ножем і зняти рознімне кільце.

Збірка торта: Темний корж перевернути догори-ногами - плоскою стороною вгору, і викласти на блюдо. Відразу ж, гарячий, покрити половиною крему і залишити на 5 хвилин для "стабілізації". Потім зверху акуратно викласти перевернутий догори-ногами білий корж. Покрити його і боки торта кремом, що залишився. Посипати торт, на вибір - крихтами від печива, какао-порошком, тертим шоколадом, горіхами - можна і всім відразу :). Дати охолонути. Повністю остиглий торт накрити ковпаком для тортів і поставити в холодильник. Через 3 години можна їсти.

close
Додати свій рецепт