![](/_pu/28/18074260.jpg)
Складові:
- 9 білків яєчних
- 300 г цукру
- 1 п. ванільного цукру (чи ванільки)
- 210 г борошна (1,5 скл.)
- 2 ч. л. порошку до печива
- 230 мл олії (1 скл.)
- 4 жовтки
- 2 ст. л. борошна
- 1 п. желе вишневого
- 3 ст. л. маку (сухого)
- 1 ст. л. какао
- 500 мл сметани
- цукрова пудра (до смаку)
- 10 г желатину
- 5 п. желе (різного кольору)
- 1 л води
Приготування
Корж: білки добре збити, поступово додати цукор, збиваючи далі (до стоячих піків). Додати ваніль і борошно, вимішане з порошком до печива. Вкінці влити олію. Розділити тісто на 4 частини. До 1 додати жовтки і 2 ст.л. борошна, до 2 - какао, до 3 - мак, до 4 - 1 п. желе.
Форму діаметром 24-26 см змастити жиром, викладати по черзі по 2 ст.л. кожного тіста одне на одне посередині дека. Випікати до "сухої палички". Готовий корж розрізати надвоє.
Крем-суфле: 4 пачки желе різного кольору розвести у 200 мл окропу кожну. Коли застигне, порізати кубиками.
1 пачку желе (лимонного) розвести у 200 мл окропу.
Желатин залити холодною водою, коли набубнявіє, розігріти, але не кип'ятити.
Сметану (чи вершки) збити до пишності з пудрою. Вкінці влити охолоджені желатин та лимонне желе. Додати кубики желе. Вимішати.
У роз'ємну форму вкласти корж, вилити крем-суфле, прикрити другим коржем. Покласти у холодильник для застигання. Потім прикрасити по бажанню.
Джерело: Корж: білки добре збити, поступово додати цукор, збиваючи далі (до стоячих піків). Додати ваніль і борошно, вимішане з п