
Складові:
- 2 склянки цукру
- 1,75 склянки борошна
- 1,5 чайної ложки розпушувача
- 3/4 склянки какао
- 1,5 чайної ложки соди
- 1 чайна ложка солі
- 2 яйця
- 1 стакан молока
- 1/2 склянки олії
- 2 чайних ложки екстракту ванілі
- 1 склянку окропу
- 570 г консервованої вишні
крем:
- 1,5 склянки жирних вершків
- 1/2 склянки цукрової пудри
- 2 чайних ложки екстракту ванілі
Приготування
Змішайте всі сухі інгредієнти у великій мисці. Збийте яйця з молоком, маслом і ваніллю до сухої маси. Збивайте близько 2 хвилин на середній швидкості. Вмішайте окріп і перемішайте до однорідної маси.
2 форми (по 23 см) змастіть вершковим маслом і розділіть між ними тісто в рівній пропорції. Випікайте при 175 градусах 30-35 хвилин. Повністю остудіть коржі.
Жирні вершки збийте з цукровою пудрою і ваніллю до стійких піків. Між коржами нанесіть шар крему і вишні. Решті крем нанесіть зовні по всій поверхні. Прикрасьте торт вишнями і тертим шоколадом.