
Складові:
тісто:
- 340 г борошна
- 300 г цукру
- 1 ст. л. какао
- 1/4 ч. л. солі
- 1 ч. л. соди
- 2 ч. л. розпушувача
- 3 яйця
- 300 г олії рафінованої
- 280 г кефіру
- 1 ч. л. ванільного цукру
- 1 ч. л. червоного гелевого барвника (в мене "Амеріколор")
крем:
- 1,5 пачки сиру "Філадельфія класік" (по 260 гр.)
- 250 г масла
- 150 г цукрової пудри
- 2 ч. л. ванільного цукру
Приготування
Тісто: яйця збити з цукром до білого, додати ванільний цукор, добавити барвник. В кефір добавити соду і почекати декілька хвилин, потім додати олію і добре перемішати. Решту сухих складників просіяти і змішати разом. Поступово, на малій швидкості, в три прийоми добавити в яйця суху суміш і в два прийоми кефір. Виливаємо тісто у форму, вистелену пергаментним папером і випікаємо при температурі 170 градусів.
Я пекла у формі діаметром 18 см. і цю порцію ділила на 2 форми, потім ці коржі розрізала на два, вийшло 4 коржі. В оригіналі торт мав бути з двох коржів. Випечений корж виходить з гіркою, яку потрібно зрізати, щоб все було гарно і рівненько, але він настільки смачний, що це не проблема ))) - з'їсте одразу.
Крем: масло і сир мають бути кімнатної температури.
Масло збиваємо з цукровою пудрою і ванільним цукром до білого кремового стану, добавити сир і вимішати (не збивати!!!)
Я брала сир "Маскарпоне", крем смачний, але мені заважкий, на наступний раз я масло буду заміняти вершками - думаю смак торта від цього тільки виграє. Торт дуже смачний, ріжеться прекрасно, коржі вологі і не потребують просочування.
Джерело: Тісто: яйця збити з цукром до білого, додати ванільний цукор, добавити барвник. В кефір добавити соду і почекати декільк