Торт "Черепаха"
enjoy
04.02.2015

Цей смачний святковий торт просто готується, а варіанти оформлення можна кожного разу змінювати, залежно від віку "аудиторії" і натхнення.

Складові:
- борошно 2 склянки
- яйця 5 шт.
- цукор 2 1/2 склянки
- какао-порошок 4 ст. л.
- сметана 2
- склянки масло вершкове 100г

Приготування
Збити 5 яєць з 1,5 склянками цукру (якщо погано збивається, можна додати дрібку соди). Додати 2 ст. л. какао і 2 склянки борошна. Це тісто. На деко викладається по пів чайної ложки у вигляді маленьких коржиків. Печуться швидко. Готові коржі умочують в крем і викладаються, на піднос або тарілку гіркою (якщо не лінь, то можна викласти у формі черепахи: лапи, голову, хвостик, а з шоколадної цукерки з білою начинкою вирізати вічка). Дати трохи просочитися. 

Крем: 2 склянки сметани (по бідності - 1 склянка сметани можна замінити 1 склянкою кефіру), 1 склянка цукру, 2 ст. л. какао і 100 г. м'якого вершкового масла (в принципі можна обійтися і без масла) - все це перемішати до однорідної маси.

close
Додати свій рецепт