Торт "Царський наполеон"
enjoy
26.01.2015

Цей рецепт заслуговує окремої уваги - він був отриманий від кондитера останнього російського царя Миколи 2, який жив у Лівадійському палаці.

Складові:
тісто:
- борошно 500г 
- маргарин вершковий 300г
- яйце 1 шт. 
- сіль 0.5 чайної ложки
- оцет 1 ч. л. 
- вода 4/5 склянки

крем:
- вершкове масло (82.5%) 500г
- молоко 1 ст.
- жовтки 3 шт. 
- цукор 2 ст. 
- ванілін

Приготування
Приготування тіста: маргарин натерти на тертці, змішати з борошном. Все добре порубати ножем і зробити лунку. У неї влити суміш з води, збитого яйця, солі та оцту. Замісити тісто, розділити на 9 частин і поставити в морозильну камеру на 30 хв. Кожну частину тонко розкачати (борошном не захоплюватися), проколоти виделкою і поставити в гарячу духовку. Кожен корж випікати на холодному деку, поки він не стане приємного пісочного кольору (температура духовки - 200-250°C). 

Крем: цукор розтерти з жовтками (кімнатної температури). Молоко закип'ятити і вливати поступово в розтерті жовтки. Вершкове масло кімнатної температури добре збити і, потроху вливати в нього молочно-жовткову суміш. Кожен корж змащуємо кремом і надаємо нашому "царському Наполеону" бажану форму.

close
Додати свій рецепт