Торт "Бите скло"
enjoy
28.01.2015

Складові:
бісквіт:
- 2 яйця
- 2 ст. л. цукру
- 2 ст. л. борошна

основа:
- 200г волоських горіхів (горіхи іншого виду)
- 100-150г вершкового масла
- кілька ложок згущеного молока або цукрової пудри

крем:
- 4 пачки різнобарвного желе
- 3 яйця
- 250 мл вершків для збивання
- 0,5 склянки молока
- 1-2 ч. л. крохмалю
- 0,5 склянки цукру (за смаком)
- 30г желатину

Приготування
Спекти бісквіт в рознімної формі. Остудити і нарізати на невеликі шматочки товщиною в палець і довжиною 1,5-2см. Як альтернативу можна використовувати готовий пласт бісквіта або печиво «Котячі язички». 

Зварити міцну каву, остудити, процідити. 

Горіхи подрібнити качалкою або в блендері, змішати з маслом, згущеним молоком до стану пластичної маси. Розкачати, накривши харчовою плівкою. Виставити на холод для застигання. Вирізати з застиглого пласта ножем основу для торта. Основа по діаметру може збігатися з діаметром форми для крему або бути на 1-1,5 см більше. Контури основи повинні повторювати контури форми, в якій буде заморожувати крем. 

Желе зварити як написано на пачці.

Як варіант: якщо вдома є соки - зробити желе самим з розрахунку 1 ст.л. желатину на 1 склянку соку. Хочу зауважити, що імпортний желатин або желе для заливки береться за рецептурою, а ось желатин в маленьких пачечка в 1,5 рази більше - його якість, як і багато за останній час погіршився. Затверділе желе нарубати кубиками і змішати в окремому посуді.

Крем: з жовтки змішуємо з цукром, крохмалем і акуратно вливаємо молоко. Якщо маса густовато - додати трохи молока. Поставити на вогонь і зварити самий банальний заварний крем, звичайно гладкий без грудочок. Остудити.

Збити вершки, змішати з кремом. 

Набряклий желатин розвести на водяній бані.

Ввести в крем збиті білки - я так готую заварний крем вже дуже багато років, напевно з кінця 70-х рр. Він виходить більш ніжний і пишний.

Продовжуючи перемішувати або збивати крем, ввести желатин. 

Залити кремом кубики різнокольорового желе і швидко вилити все в форму.

close
Додати свій рецепт