![](/_pu/3/16259674.jpg)
Складові:
корж:
- 60 г вершкового масла
- 100 г печива (бісквітні палички або амареттіні)
- 100 г меленого мигдалю
начинка:
- 150 г білого шоколаду
- 600 г вершкового сиру
- 120 г цукру
- 1 столова ложка крохмалю
- ванільний цукор
- 2 яйця
прошарок:
- 150 г варення або протертих з цукром ягід
сметана глазурь:
- 400 г нежирної сметани
- 40 г цукру
- ванільний цукор
прикраси:
- свіжі ягоди
- шоколад
Приготування
Для основи тортика розтопити масло, подрібнити печиво. Змішати масло з печивом і мигдалем, розкласти на дно форми, застеленій папером, розрівняти і придавити ложкою. Поставити на час в холод.
Шоколад розтопити на водяній бані.
Вершковий сир збити з цукром і ваніліном, поступово додати крохмаль, яйця і розтоплений шоколад.
2/3 частини маси розкласти на основу тортика, потім акуратно розкласти фруктову або ягідну прошарок, не доходячи близько 4 см до країв. Зверху залишилася вершкову начинку. Випікати в заздалегідь розігрітій духовці при 170-190 °, приблизно 45 хвилин.
Бока тортика будуть запікатися швидше, тому форму краще повністю вистелити папером, щоб в готовому вигляді боки у торта були темніше.
Після закінчення часу, дістати торт з духовки і залишити трохи охолонути, приблизно 15-20 хвилин.
Для глазурі змішати сметану з цукром і ваніліном. Розподілити глазур по поверхні і випікати торт при такій же температурі ще 7-10 хвилин.
Торт остудити і перед подачею прикрасити свіжими ягодами або фруктами і шоколадом.