Складові:
кекс:
- 100 г борошна
- 1/2 чайної ложки розпушувача
- 1/4 чайної ложки солі
- 3 великих яйця
- 110 г цукрової пудри
- 1 чайна ложка ваніліну
- 50 мл молока
- 30 г розтопленого вершкового масла
начинка:
- 800 г консервованої вишні
- 2 столових ложки кирша
крем:
- 2 склянки охолоджений вершків для збивання
- 30 г цукрової пудри
- 1 чайна ложка ваніліну
- 2 столових ложки кирша
Приготування
Форму для коржів застелите папером для випічки. Духовку нагрійте до 175 градусів. Борошно просійте разом з розпушувачем і сіллю. Білки збийте на високій швидкості міксером, поступово додаючи столовими ложками цукор. Збивайте до утворення стійких піків. Додайте по одному жовтку за раз, продовжуючи збивати.
Додайте ванілін, перемішайте. Борошняну суміш розділіть на кілька маленьких частин і таким чином потроху почніть вводити в збиті яйця. Збивайте міксером на мінімальній швидкості до однорідної маси. Потім повільно влийте суміш теплого молока і розтопленого масла в тісто. Перемішайте до однорідного тесту. Перелийте його в приготовлену форму і випікайте 25-30 хвилин. Остудіть 5-10 хвилин, потім діставайте з форми і остуджують повністю.
Для начинки змішайте вишню з Кірш.
Для крему збийте всі інгредієнти до стійких піків на високій швидкості.
Корж розріжте вздовж на 2 частини. Промажьте приблизно 1/3 крему між коржами, зверху виклавши половину вишневої начинки. Решті кремом покрийте торт зовні. Зверху викладіть решту вишню. Поставте торт в холодильник на пару годин, а краще на ніч просочитися перед подачею.