
Складові:
- 1 скл. фундука
листкове тісто:
- 400 г борошна
- 200 г маргарину
- 200 г сметани
- 0.5 ч. л. солі
- 1 ст. л. горілки
медове тісто:
- 50 г цукру
- 30 г масла
- 2 яйця
- 50 г меду
- 1 ч. л. соди
- 300 г борошна
- 1/4 ч. л. солі
крем вершковий:
- 575 мл вершків
- 100 г цукру-пудри
- ваніль
крем вершково-згущений:
- 6 ст. л. вершкового крему
- 200 г згущеного молока "Іриска"
Приготування
Листкове тісто: посікти холодний маргарин з борошном, додати сметану з сіллю, горілку. Замісити не гладке тісто, поставити в холодильник на 2 год.
Поділити на 6 частин, тонко розкатувати, наколоти виделкою. Пекти на сухому деку 3-5 хв при 220С до золотавого кольору.
Медове тісто: яйця з цукром збити до кремової маси. Викласти в каструлю, додати мед, масло, сіль, нагріти до гарячого, всипати соду. Розмішати, маса буде пінитись. Зняти з вогню, додати борошно, вимісити. Тісто м'яке, може липнути. Розділити на 3 частини. Розкатати тоненько, пекти на застеленому папером деку 2 хв при 200С.
Крем вершковий: вершки збити з цукром-пудрою та ваніллю. Відкласти 6 ст.л. з верхом окремо.
Крем вершково-згущений: в згущене молоко додати 6 ст.л. вершкового крему, розмішати до однорідності.
Зборка торта:
1) наполеон + білий крем + посипати горіхами
2) медовий + можливо пропитка ( злегка підсолоджене молоко з 1 ст.л. бренді) + білий крем + горіхи
3) наполеон + кремовий крем
4) наполеон + білий крем + горіхи
5) медовий + пропитка + білий крем + горіхи
6) наполеон + кремовий крем
7) наполеон + білий крем + горіхи
8) медовий + пропитка + білий крем + горіхи
9) наполеон + кремовий крем
Торту дати можливість пропитатись.
Джерело: Листкове тісто: посікти холодний маргарин з борошном, додати сметану з сіллю, горілку. Замісити не гладке тісто, постави