Торт "Апельсинка"
enjoy
25.10.2014

Складові:
- 700 г сметани 20% жирності 
- 300 г крекеру (з маком, маленький "хрустик") 
- 25 г желатину (швидкорозчинний) 
- 1 пакетик желе (оранжевого кольору) 
- 1-2 шт. апельсина (для прикраси) 
- 1 ст. цукру 
- 1 упак. цукру ванільного

Приготування
Розводимо желатин в 150 мл гарячої води. Залишаємо остигати. 
Розводимо, згідно інструкції, желе в 300 мл гарячої води. Теж нехай холоне. 
Крекер ламаємо навпіл. Можна взяти інші крекери (шоколадний, ніжний), тоді поламати дрібно. 
Розрізаємо на дольки апельсин. Викладаємо на дно каструлі апельсин і заливаємо желе. Ставимо остигати в холодильник. 
В миску або каструлю виливаємо сметану, насипаємо цукор, ванільний цукор і гарненько збиваємо. Коли маса зіб'ється, додаємо остиглий желатин і збиваємо ще раз. 
В миску зі сметаною додаємо крекер. Гарненько вимішуємо. 
Сметаною заливаємо загусло желе з апельсином. Ставимо в холодильник до повного застигання. 
Витягаємо торт з каструлі на блюдо. На кілька секунд ставимо каструлю в миску з гарячою водою, щоб желе підтануло. І перевертаємо на блюдо. 

Можна торт робити в рознімною формі для випічки. Тоді спочатку шар сметани заливати, потім викладати фрукти і заливати желатином.

close
Додати свій рецепт