Складові:
- 700 г сметани 20% жирності
- 300 г крекеру (з маком, маленький "хрустик")
- 25 г желатину (швидкорозчинний)
- 1 пакетик желе (оранжевого кольору)
- 1-2 шт. апельсина (для прикраси)
- 1 ст. цукру
- 1 упак. цукру ванільного
Приготування
Розводимо желатин в 150 мл гарячої води. Залишаємо остигати.
Розводимо, згідно інструкції, желе в 300 мл гарячої води. Теж нехай холоне.
Крекер ламаємо навпіл. Можна взяти інші крекери (шоколадний, ніжний), тоді поламати дрібно.
Розрізаємо на дольки апельсин. Викладаємо на дно каструлі апельсин і заливаємо желе. Ставимо остигати в холодильник.
В миску або каструлю виливаємо сметану, насипаємо цукор, ванільний цукор і гарненько збиваємо. Коли маса зіб'ється, додаємо остиглий желатин і збиваємо ще раз.
В миску зі сметаною додаємо крекер. Гарненько вимішуємо.
Сметаною заливаємо загусло желе з апельсином. Ставимо в холодильник до повного застигання.
Витягаємо торт з каструлі на блюдо. На кілька секунд ставимо каструлю в миску з гарячою водою, щоб желе підтануло. І перевертаємо на блюдо.
Можна торт робити в рознімною формі для випічки. Тоді спочатку шар сметани заливати, потім викладати фрукти і заливати желатином.