
Всіх аматорів не нудотних, високих пишних тортів запрошую ознайомитися з цікавим рецептом
Для випічки торта необхідно взяти:
250 гр. маргарину
150 гр. молочного шоколаду
6 яєць
1 чaшкa цукру
100 гр. картопляного крохмалю
200 гр. борошна
2 ч.л. розпушувача
приготування:
Розтопити шоколад, остудити, але не дати йому затвердіти.
Маргарин збити до кремоподібного стану, потім потроху додати цукор і шоколад, чергуючи додавання шоколаду з яйцями (шоколад, яйця, шоколад, і т.д.). Змішати борошно з розпушувачем, додати крохмаль і просіяти. Додати в основну масу і добре змішати. Тісто розділити на три частини.
Форму діаметром 21 см викласти пергаментним папером, змастити маслом. Викласти одну частину тесту, розрівняти
і випікати в розігрітій духовці, при температурі 180Ц, приблизно 10-20 (у мене 25) хвилин або орієнтуючись, коли сірник, поміщена всередину, вийде сухою.
Повторити з рештою тестом.
Отримані три коржі остудити і розрізати вздовж на дві частини, таким чином, отримуємо 6 пластів.
крем
500 мл молока
1 п. Бананового пудингу (у мене з карамельним смаком)
1-2 ст.л. лікеру Бейліс
500 мл вершків
2 п. (20 гр.) Ванільного цукру
2 п. Закріплювача для вершків (за бажанням, у мене одна)
У каструльці змішати молоко з банановим пудінгoм. Варити на повільному вогні до загусання. Зняти з вогню, накрити плівкою і дати охолонути.
Охолоджений пудинг збити міксером, додавши лікер Бейліс. Окремо збити вершки з ванільним цукром і загустітелeм.
Вмішати збиті вершки в Пудингова масу.
Всі верстви торта, а так само верх і боки промазати кремом.
Автор пропонує боки присипати мигдальними пластинками, а верх прикрасити гранатовими зернами і шоколадної стружкой.Я ж, через брак потрібної кількості мигдалю і граната, вирішила трошки змінити оформлення ........
Кукурудзяні пластівці і полуниця виручили мене в цій ситуації
Висота торта трохи шокувала мене-цілих 14 см !!!!!
Після нічного охолодження в холодильнику, крем досить схопився і торт став стійким .... тільки вже не цілком ...