Складові:
корж:
- 1 склянка цукру
- 2 яйця
- 1,5 склянки борошна
- 1 ч.л. соди
- 1 ст.л. сметани
- 0,5 банки згущеного молока
- 100-200г чорносливу
крем:
- 600г сметани (20% жирності)
- 6 ст.л. цукру
посипання:
- 1 склянка очищених волоських горіхів
Приготування
Міксером перемішуємо яйця з цукром, додаємо сметану, згущене молоко. Соду гасимо оцтом (або водою), додаємо в борошно і змішуємо з основною масою. Потім додаємо чорнослив, який попередньо обшпарили окропом і порізали часточками. Тісто має вийти консистенції густої сметани.
Потім половину тіста виливаємо у форму і випікаємо в розігрітій духовці хвилин 20 при температурі 180 градусів. Також випікаємо другий корж.
Після того як коржі охолонуть, один корж укладаємо на блюдо, густо просочуємо кремом. Для більш повного просочення ножем проколюємо в багатьох місцях корж і, натискаючи ложкою, намагаємося заповнити проколи.
Другий корж розрізаємо на рівні квадрати приблизно 3х3см. Ці квадрати занурюємо почергово в крем, добре просочуємо їх і обережно укладаємо на другий корж гіркою, пересипаючи різні верстви дрібно порізаними волоськими горіхами. Утворилися проміжки також заливаємо сметанним кремом. Ставимо в холодильник для просочення не менше ніж на 2 години. Білосніжний торт «Айсберг» готовий.