Торт "Афродіта"
enjoy
28.01.2015

Складові:
бісквіт:
- 10 яєць
- 200г цукру
- 200г борошна
- 50г какао 

начинка:
- сирна маса
- вишня (вишню можна замінити родзинками)
- горіхи подрібнені 

оформлення: 
- молочний шоколад (можна чорний)

Приготування
Бісквіт: яйця збити в густу піну, додаючи потроху цукор. Збити в густу, стійку масу, щоб залишався малюнок. Борошно перемішати з какао і потроху всипати в збиту суміш. Перемішати обережно, бажано рукою. Тісто вилити у високу форму і випікати при температурі 200-220 градусів, 30 хвилин. Після готовий корж остудити і вийняти з форми. Розрізати навпіл. 

Для просочення зробіть сироп: візьміть 1 склянка цукру, висипте в каструльку і залийте водою у співвідношенні 1:1. Просочіть корж (верхній не треба). Сирну масу змішати з горіхами і вишнею або родзинками і змастити тортик посередині. Верхи не змащувати! Потім взяти шоколад і розтопити його на водяній бані. Обережно, щоб в шоколад при цьому не потрапила вода. Готовим розтопленим шоколадом змастити весь торт. Зверху присипати рубаними горіхами. Торт поставити в холодне місце, щоб просочився. Готово! Для того, щоб бісквіт був пишним і повітряним і добре підійшов, дуже добре його збийте!

close
Додати свій рецепт