Томатний сік
enjoy
09.02.2015

Приготування
Для приготування томатного соку використовують свіжі стиглі непошкоджені томати червоного кольору. Їх миють, очищають від плодоніжок, розрізають на частини і пропускають через м’ясорубку. Одержану масу підігрівають до кипіння і протирають крізь друшляк для видалення шкірочки і насіння. Одержаний томатний сік зливають в емальовану посудину, кип’ятять 10—15 хв до повного зникнення піни, після чого обережно розливають у гарячому вигляді в підігріті парою або гарячою водою банки або 3-літрові бутлі і закатують.

У готовий томатний сік можна додати сіль з розрахунку 20 г на 1 л соку і за смаком чорний мелений перець.

Якщо томатний сік приготовлено у добрих санітарних умовах і розфасовано в чисті прошпарені банки при температурі 95-97° С, то його можна не стерилізувати, а після закатування перекинути кришкою в низ.

Банки місткістю 0,5 л стерилізують 7-10 хв, 1 л. 10-12хв і 3 л. 15-18 хв.

close
Додати свій рецепт