Тістечка з джемом
![](/_pu/20/93190668.jpg)
Складові:
тісто:
100г борошна
50г вершкового масла або маргарину
1 варений жовток
1 ст. ложка цукру
сік з 1/2 лимона
начинка:
100г джему
Приготування
Жир посікти з борошном, додати варений жовток, перетертий крізь сито і вимішаний з цукром, лимонним соком, і замісити водою пухке тісто. Розкачати його шаром, як на вареники, склянкою вирізати коржики, скласти на змащений жиром лист і пекти в гарячій духовці (210-240° С) протягом 15 хв. Спечені коржики змастити джемом і скласти попарно. Ці тістечка можна покривати білковою піною (1 білок, 50 г цукру), зверху покласти пів-горішка і поставити в духовку, щоб піна підсохла.