Складові:
- 600 грам телячої вирізки
- 400 грам білих грибів
- 1 невелика цибулина
- 2-3 зубчики часнику
- маленький пучок м’яти
- невеликий пучок петрушки
- 4-5 ст.л вершкового масла
- ½ склянки яловичого бульйону
- перець чорний мелений
- перець білий мелений
- сіль за смаком
- ½ склянки сухого білого вина
Приготування
Гриби промити обсушити паперовим рушником, нарізати тонкими пластинами. Цибулю нарізати маленькими кубиками, часник дрібно посікти. М’яту і петрушку промити просушити і дрібно нарубати.
На сковороді розігріти половину вершкового масла, обсмажити цибулю до прозорості, потім додати гриби і зелень, готувати поки не випарується вся рідина. Після випарювання рідини на сковороду вливаємо Бульйон солимо, перчимо і тушкуємо на слабкому вогні протягом 10-15 хвилин.
М’ясо промити висушити нарізати на порційні шматки (поперек волокон) приправити білим перцем і обсмажити на іншій сковороді із залишками вершкового масла (м’ясо смажимо на сильному вогні 4-5 хвилин з кожного боку, потім на слабкому ще 2-3 хвилини).
Зняти м’ясо зі сковороди, влити в неї біле вино і дати закипіти. У кипляче біле вино викласти гриби з зеленню і ретельно перемішати.
Подавати телятину прикрасивши грибами.