
Складові:
- курячі жовтки 3 шт.
- рослинна олія (без запаху) 400 мл
- сік половини лимона
- біле сухе вино 100 мл
- вершки півсклянки
- оливки або мариновані корнішони 20-25 шт.
- цукор-пісок 0,5 ч.л.
- пір'я зеленої цибулі 20-30г
- подрібнена лимонна цедра 1 ч.л.
- перець білий мелений
- сіль
Приготування
Змішуємо в мисці жовтки, лимонний сік, дрібку солі.
Швидко розтираємо всю суміш ложкою і поступово, спочатку буквально по краплях вводимо масло.
Потім тонкою цівкою виливаємо залишок масла
Збиваємо масу до однорідного стану. Якщо не вийшло однорідності, то можна влити ще 2 жовтки і знову збити або взяти готовий майонез.
Дрібно кришимо цибулю, оливки пропускаємо через м'ясорубку або блендер і викладаємо їх у миску.
Перчимо, кладемо цедру, цукор, перемішуємо.
Наливаємо вершки, вино. Всю отриману суміш добре вимішуємо, перекладаємо в ємність з кришкою або баночку і поміщаємо в холодильник на 1 годину.