
Складові:
- 3/4 ст. натурального меду
- 1/2 ч.л. кориці
- 1/4 ч.л. мускатного горіха
- 1/4 ч.л. меленої гвоздики
- 2 ч.л. меленого імбиру
- сода на кінчику ножа
- 4 ст.л. топленого масла
- 3 яйця
- 2 ст. борошна
Приготування
На водяній бані розтопіть мед до рідкого стану, додайте корицю, мускатний горіх, гвоздику, імбир, масло і соду. Ретельно все перемішайте і приберіть з вогню. Борошно насипте гіркою, зробіть у ній поглиблення і вбийте 3 яєчних жовтки, потім влийте мед і замісити тісто. Готове, добре вимішати тісто загорніть в харчову плівку і залиште на пару годин у холодильнику. Охолоджене тісто вийміть з холодильника і сформуйте пряники. Для цього можна скористатися формами для печива або гострим ножем і заздалегідь підготовленими трафаретами. Якщо у вас мелаттіческіе міцні форми, то тісто можна розкачати шаром 1-1,5 см, запекти і потім вирізати фігурки з вже ГОТВ пряника. Випікайте пряники в розігрітій духовці протягом 15-20 хвилин. Готові пряники прикрасьте айсінгом за допомогою кондитерського шприца, і не чекаючи, коли він висохне, викладіть пряники один на одного у вигляді ялинки.