Складові:
- кістки від жаркого з 1 гусака або 2 качок
- буряк - 250г
- капуста - 150г
- яблука (кислі) - 50г
- картопля - 30г
- ріпчаста цибуля - 30г
- морква - 30г
- брюква - 10г
- петрушка (корінь) - 5г
- жир - 25-30г
- томатна паста - 50г
- пряні трави - 20г
- цукор - 30г
- столовий оцет - 20 мл
- сметана - 50-60г
- галушки (готові з пшеничного борошна або манної крупи) - 100г
- зелень, сіль за смаком
Приготування
Кістки размельчить, залити холодною водою, довести до кипіння, зняти піну, варити бульйон 1 годину, процідити. Нарізану соломкою свіжу капусту і картоплю варити разом. До готового картоплі додати терте яблуко, окремо погашеним або зварену в шкірці і потім очищену і нарізану буряк, капусту і приправи.
Суп посолити, додати цукор, покласти зрізане з кісток м'ясо і варити до готовності. У готовий суп можна покласти сметану і зелень. При бажанні додати галушки, зварені окремо в підсоленій воді.