Суп з горохом та шинкою
Складові:
- 290 грам зеленого горошку
- 2 ст. ложки олії
- 2 морквини
- 2 стебла селери
- 1 цибулина середнього розміру
- 3 зубчики часнику
- 700г шинки
- 2 літри холодної води
- сіль
- перець до смаку
Приготування
Промийте горошок (якщо він консервований, просто злийте воду). Нагрійте в каструлі олію, додайте туди натерту моркву, нарізані цибулю та стебла селери, розчавлений часник і тушкуйте 5 хвилин, щоб цибуля розм’якла і пустила сік.
Додайте горошок і нарізану кубиками шинку, залийте водою і протушкуйте на маленькому вогні близько години.
Вийміть шинку із супу, а бульйон збийте у блендері до однорідної маси. Тепер покладіть у цю масу шинку і проваріть близько 5 хвилин. Додайте спеції до смаку.