Складові:
- 1 - 1,5 кг. яловичини на кісточці
- 2 головки цибулі ріпчастої (не червоного / фіолетового)
- 2 середні морквини
- 6 столових ложок соняшникової олії
- 5 столових ложок томатної пасти
- 1 головка часнику
- 0,5 склянки рису
- зелень петрушки сушена
- лавровий лист
- чорний перець горошком
- сіль
- спеції за смаком (хмелі-сунелі, аджика, червоний перець)
Приготування
В 3,5-4-літрову каструлю налити 3 літри холодної води. Опустити в неї м'ясо, одну очищену моркву, одну очищену цибулину, 2-3 листочка лаврушки і кілька горошків чорного перцю. Посолити.
Поставити все це на маленьку конфорку на самий малий вогонь. Прикрити кришкою. Варити бульйон 2-2,5 години. Потім вийняти м'ясо, овочі, а вийшов бульйон процідити через сито в іншу каструлю.
Зубчики часнику дрібно нарізати або порізати ножем в кашку.
Моркву натерти на крупній тертці. Цибулину порізати спочатку тонкими півкільцями, а потім ще раз на четвертинки.
На сковороді з невеликою кількістю олії злегка обсмажити томатну пасту з часником.
Додати в суміш цибулю, ретельно перемішати.
Як тільки цибуля стане м'якою, додати в зажарку терту моркву. Перемішати.
Через 5 хвилин влити зажарку ополоником бульйону. Трохи посолити.
Коли овочі стануть м'якими, додати зажарку в каструлю з киплячим бульйоном.
Відокремити м'ясо від кісток. Порізати його на волокна або порізати на порційні шматочки.
Очищену картоплю порізати на великі кубики або брусочки.
Рис покласти в друшляк, промити під проточною водою і дати їй стекти.
У каструлю опустити м'ясо, картоплю і рис. Кинути туди ж 2-3 листочка лаврушки, спеції, сушену зелень петрушки.
Варити суп харчо на середньому вогні до моменту готовності картоплі і рису.