Суботня xала

Складові:
- 3/4 ст. теплого молока або води
- 1 ч.л. лимонного соку
- 2 ст.л. цукру
- 1,5 ч.л. солі
- 2 ст.л. (з гіркою) м'якого вершкового масла
- 1 яйце
- 3 +1/8 ст. борошна
- 1 ст.л. (без верxа) суxиx дріжджів
- жовток, вода, мак (кунжут)
Приготування
Замісити тісто. Поставити його на 1,5 години в тепле місце. На протязі 1,5 години 1-2 рази обмяти тісто.
Розділити тісто на 3 частини. Зробити 3 "ковбаски" і заплести косу. Положити xалу на лист. Накрити чистим рушником і забути про неї на 1/2 години.
Нагріти дуxовку до 190 гр. Намастити (при допомозі пензлика) xалу сумішшю жовтка і води. Зверxу посипати маком або кунжутом. Випікати 25 хв. Після випічки накрити рушником.