Справжній Київський торт по ГОСТу СРСР
enjoy
09.01.2015

Складові:
коржі:
- яєчні білки 200 г
- цукор 50 г
- ванільний цукор 1 пакетик
- цукор 185 г
- кешью або фундук 150 г
- борошно 45 г

крем Шарлот:
- вершкове масло 250 г
- какао 10 г
- яйце 1 шт.
- коньяк 1 ст.л.
- молоко 150 мл
- цукор 200 г
- ванільний цукор 1 пакетик

Приготування
У перший день заквасьте білки. 200 г білків залиште на 12 годин або добу в теплому місці. Вони готові до обробки, якщо на поверхні з'явилися невеликі пухирці.

Фундук (кешью) потрібно підсмажити і дрібно порубати, змішати з борошном і 185 г цукру.

Білки збити в пишну піну, додати 50 г цукру і ванільний цукор і збити до крутих піків.

У білки всипати суміш борошна, цукру та горіхів і акуратно змішати.

Розділити наше «тісто» на 2 частини і викласти у форми, застелені промасленим вершковим маслом пергаментом (форми повинні бути різними за розмірами, один корж 20 см., Другий 23 см.). Якщо у Вас немає можливості піч 2 коржі відразу, розділіть інгредієнти на 2 частини, збивайте і печіть по черзі.

Випікати при температурі 140 градусів 2 години. Якщо у Вашій духовці не регулюється температура, тоді печіть з відкритими дверцятами і трохи довше. Коржі повинні вийти кремового кольору. Готові коржі залиште на 24 години, щоб зміцнити структуру коржів, і тільки потім відокремте пергамент.

На 3 день готуйте крем Шарлот. Вершкове масло дістаньте з холодильника і залиште розм'якшуватися при кімнатній температурі і приступайте до сиропу. Для цього змішайте молоко і яйце, ретельно перемішайте (якщо Ви погано змішаєте молоко і яйце, при додаванні цукру білок може згорнутися). Всипати цукор, поставити на плиту і довести до кипіння. Варити 4-5 хвилин, постійно помішуючи, поки сироп не почне тягучим. Коли він готовий, то за смаком і консистенцією повинен нагадувати згущене молоко. Злийте в миску готовий сироп, накрийте харчовою плівкою і залиште остигати.

Розм'якшене масло збийте з ваніліном. По столовій ложці додавайте охолоджений сироп, продовжуючи збивати.

Відокремте 200 г крему і додайте какао, а в залишився білий крем - коньяк. Збийте обидва крему міксером.

Великий корж покладіть на лист пергаментного паперу і змастіть 2/3 білого крему і накрийте другим коржем. Виступи першого коржа акуратно зріжте ножем рухами, що пиляють і подрібніть обрізки в крихту.

Бока вже рівного торта змастіть коричневим кремом і присипте крихтою від коржів і подрібненими горіхами.

Верх крему потрібно змастити шоколадним кремом. Залишки крему складіть у кондитерський мішок і прикрасьте за Вашим бажанням. В білий крем можете додати харчові барвники. Київський торт красиво прикрасити фруктами і цукатами.

close
Додати свій рецепт