Соус зі смородини

Складові:
- 100г вершкового масла
- 50г ріпчастої цибулі
- 50г селери
- 50г моркви
- 80г борошна
- 600г білого м’ясного бульйону
- 200г червоного вина
- 1 лавровий лист
- 50г смородинного джему
- 1 лимон
- 100г грибів або трюфелів
Приготування
Ріпчасту цибулю, селеру і моркву, дрібно нашатковані, пасерувати на маслі разом з борошном до підрум’янювання. В отриману суміш влити бульйон і вино, покласти лавровий лист і дати прокипіти 10-15 хв. Потім для солодкості додати смородинний джем і влити лимонний сік. Суміш процідити.
Подаючи до столу, додати гриби або трюфелі, нарізані скибочками й ошпарені гарячою водою для м’якості. Соус подавати гарячим до дичини або маринованої баранини.