
Складові:
- 1 кг помідорів
- 0,3 кг цибулі
- головка часнику
- пучок базиліка (бажано свіжий , але можна сухий 3 ч.л ) ,
- орегано 3 ч.л
- перець 2 ложки
- 5 лаврових листів
- сіль 1 ст. л.
- можна цукор 1 ст.л.
- соняшникова олія 70г
Приготування
Шаткуємо будь-яким розміром цибулю, дрібніше часник, кидаємо в розпечене масло, тушимо 2 хв постійно перемішуючи. Додаємо нарізані або натерті помідори без шкури, кидаємо базилік, орегано, лавровий лист, цукор, сіль. І тушкуємо 15 хв на середньому вогні постійно помішуючи т.к. може підгоріти. Через 15 хв кидаємо свіжий базилік (якщо є), вимикаємо, зливаємо це все в блендер і дрібніше до однорідної маси (можна ручним блендером ). Соус готовий! Соус можна використовувати для спагетті, болоньєзе, і просто подавати до м'яса.