Складові:
тісто:
- розпушувач для тіста 1 п.
- сметана 400 г
- борошно пшеничне 300 г
- масло вершкове 200 г
- цукор 100 г
крем:
- сметана 500 г
- цукор 100 г
- шоколад для прикраси
Приготування
Заздалегідь вийміть масло з холодильника, щоб воно нагрілося до кімнатної температури. Розітріть масло з цукром.
Додайте сметану і добре змішайте до однорідності.
Борошно вищого сорту змішайте з розпушувачем для тесту. Просійте через сито і додайте до сметанною масі, все добре перемішайте, тісто не повинно бути рідким але і не твердим (таке щоб за ложкою тяглося).
Тісто розділіть на чотири частини.
Форму для випічки змастіть вершковим маслом і викладіть одну частину тесту. Ложкою розтягніть тісто по всій формі, щоб корж скрізь був однаковий, товщиною не більше 1 см. Це тісто не бісквітне тому корж сильно не підніметься.
Випікайте в духовці розігрітій до 180 градусів 25 хв.
Поки випікаються коржі приготуйте сметанний крем, для цього збийте міксером сметану і цукор. 1/3 частина крему відкладіть для прикраси торта.
Коржам дайте охолонути після чого щедро перемажьте торт сметанним крем, це можна зробити на тарілці або в формі з краями, у формі крем не буде розтікатися і коржі більше просочаться. Залиште торт в холодильнику на ніч.
Обережно переверніть сметанний торт на тарілку для подачі, змастіть зверху кремом і прикрасьте шоколадом або какао.
Джерело: Заздалегідь вийміть масло з холодильника, щоб воно нагрілося до кімнатної температури. Розітріть масло з цукром. Додайте