Сметанно-грибний соус
enjoy
18.03.2015

Складові:
- 50г сушених грибів
- 4 склянки грибного відвару
- 2 ст. лож­ки борошна
- 4 цибулини
- 2 ст. ложки вершкового масла
- 100г чорносливу
- перець
- лавровий лист
- сіль

Приготування
На слабкому вогні підсушують борошно, змішують його з гарячим грибним відваром, розмішують, доки маса стане однорідною і варять 15—20 хв.. Потім проціджують, додають підсмажену цибулю, дрібно нарізані варені гриби, чорнослив без кісточок, перець (кілька горошин), лавровий лист, сіль на смак і варять 10 хв.. Для кольору можна додати трохи томату-пюре. В готовий грибний соус додають сметану і доводять до кипіння. На 1 л соусу — 250 г сметани.

close
Додати свій рецепт