
Форма для випічки кексів діаметром 20 см.
Складові:
- 2 невеликих яйця
- 3 ст. л. цукру
- 200 мл сметани 15% жирності
- 3 ст. л. згущеного молока
- 1 склянка борошна (обсяг 250 мл)
- 2 чайних ложки какао-порошку (з гіркою)
- 1 ч. л. соди
- третину ч.л. лимонної кислоти
крем:
- 350 г сметани 15% жирності
- 3-4 ст. л. цукру
вишнева начинка і соус:
- близько 500 мл вишень
- 5 столових ложок цукру
- 2 ст.л. кукурудзяного крохмалю (або 1 ст. л. картопляного)
шоколадна глазурь:
- 2 столових ложки какао-порошку
- 2 столових ложки цукру
- третина чайної ложки кориці
Приготування
Форму для випічки змастити маслом і присипати борошном. Борошно змішати з содою і лимонною кислотою. Духовку включити на розігрів до 180 ° С.
Яйця злегка збити з цукром, додати сметану, згущене молоко, потім - борошно з содою. Кожен раз перемішувати міксером. Тісто по консистенції нагадуватиме густу згущене молоко. 2/3 тіста вилити у форму.
Залишилося тісто, змішати з какао і викласти поверх білого. Ножем зробити розводи, імітуючи "мармуровість". Форму з тістом поставити в розігріту до 180 ° С духовку. Випікати близько 25 хвилин, готовність перевірити сірником.
Вишнева начинка: поки сметанник печеться, дістати з вишень кісточки і зварити густий вишневий кисіль. Трохи Пристая сметанник акуратно перевернути на дошку (предвартельно вздовж бортів форми провести ножем) і розрізати на 3-4 пласта.
Для крему: холодну сметану змішати з цукром (ложкою).
Збірка торта: кожен корж промазати сметанним кремом, поверх викласти кілька ложок вишень. Для кращої пропітиваемості, змащувала кремом гарячі коржі, вишневий соус теж був гарячим, так що крем злегка потік, але це не страшно. Накрити верхівкою. У поглиблення в центрі торта викласти залишився вишневий кисіль.
Шоколадна глазур: з останків сметанного крему (у мене залишилося 5 ложок) зварити шоколадну глазур, додавши до сметани какао і цукор. Кількість какао і цукру можна змінити, залежно від того, скільки у вас залишилося сметанного крему. У гарячу глазур за бажанням додати корицю. Торт покрити гарячою шоколадною глазур'ю. Остиглий торт накрити ковпаком і поставити настоюватися в холодильник. На наступний день можна нарізати і є. Найсмачніше холодним, з ложечкою вишневого соусу.