Сметанний торт "Павутинка"
enjoy
15.12.2014

Складові:
коржі:
- борошно 400 г
- вершкове масло 250 г
- яйця 4 шт.
- сметана 400 г
- цукор 400 г
- сіль 1 ч. л.
- какао 1 ст. л.
- сода 2 ч. л.
- вода 100 мл
- соняшникова олія для змащування

крем:
- сметана 200 г
- згущене молоко 200 г
- шоколад 50 г.

Приготування
Змішайте яйця з цукром і збийте. Розм'якшите вершкове масло. Соду розвести у воді. Змішайте всі інгредієнти для коржів, крім какао, і замісити тісто. Розділіть тісто на три частини, в одну частину підмісіть какао. Змастіть форму рослинним маслом, викладіть одну частину тіста у форму, розрівняйте і випікайте в розігрітій до 200 градусів духовці 10 хвилин. Також спечіть залишилися частини тесту. Можна випікати всі коржі одночасно в різних формах. При необхідності підрівняйте отримані коржі за розміром.

Для крему з'єднайте сметану і згущене молоко і ретельно перемішайте. Зберіть торт так, щоб коричневий корж опинився між світлими. При цьому кожен корж промазуйте кремом. Зверху і з боків торт обмазати залишилися кремом. Розтопіть шоколад і за допомогою зубочистки намалюйте їм на торті малюнок у вигляді павутинки.

close
Додати свій рецепт