
Складові:
- сметана (25%) 200 г
- цукор 180 г
- борошно 380 г
- олія оливкова 3 ст. л.
- рикотта 350 г
- молоко згущене 150 г
- лайм 1 шт.
- шоколад гіркий 30 г
- сода 1 ч. Л.
- оцет 1 ст. л.
- ванілін 1,5 г
Приготування
У ємності змішати сметану, цукор, ванілін і соду, погашену оцтом.
Потім додати оливкове масло, просіяти борошно і замісити еластичне тісто.
Розрізати тісто на 4 частини.
Кожну частину розкачати завтовшки приблизно 0,5-0,7 мм. За допомогою підходящої тарілки вирізати коло. Обрізки відкласти, а потім теж розкачати. У підсумку виходить 6 коржів.
Коржі викласти на суху (!!!) сковороду, часто наколоти виделкою, щоб не пузир.
Обсмажити з двох боків до рум'яності кожен корж. Обсмажуються коржі дуже швидко! Потрібно стежити, щоб вони не підгоріли.
Поки коржі остигають, приготувати крем. Добре помити лайм, зняти з нього цедру за допомогою дрібної терки, вичавити сік.
Змішати Рікотта, згущене молоко, цедру і сік лайма.
Добре збити міксером. Крем виходить в міру солодкий, а для любителів солоденького, можна додати ще дві столові ложки цукрової пудри.
Зібрати торт. Кожен корж густо змастити кремом.
Добре промазати з боків.
Далі прикрасити тортик тертим шоколад і мигдалем. Шоколад можна замінити кокосовою стружкою, тоді вийде біленький тортик. Потім тортик прибрати в холодильник години на 2, щоб просочився. Я залишала на ніч.